Smanjen libido kod žena

Drage žene, ovo je za vas. O problemima sa libidom kod žena se slabije priča, jer još uvek živimo u takvom vremenu gde su teme o libidu tabu, gde je sramota izgovoriti takve reči, ali kod nas, na sajtu, nema sramote, možemo pričati o svemu.

Šta je to libido?

Libido je vrsta psihološkog stanja, odnosno psihološka potreba da imate seksualni odnos. Među ženama on može zavisiti od godina, od psihičkog stanja, raspoloženja, vaspitanja, ali u pojedinim istraživanjima ima podatak da pojedine verske zajednice utiču na to koliko jak će biti libido kod žene.

Šta su simptomi smanjenog libida?

Smanjen libido se najlakše uoči pri samoj želji da imate seksualni odnos, što rezlutira suvoćom vagine i potpunom bezvoljnosti da imate odnos.

Kada je libido kod žena najjači?

Najjači libido se beleži u kasnijem pubertetu, gde obično biva i prvi seksualni odnos, ali kako godine odmiču tako se i libido smanjuje, sve do klimaksa, a u meno-pauzi, kod pojedinih žena, opet se beleži izuzetno povećan libido.  Naravno, svi ovi parametri ne moraju nužno biti tačni i mogu zavisiti od još dosta faktora, među kojima je i seksualna stimulacija.

Šta sve može uticati na libido kod žena?

Niz faktora može uticati da se libido trenutno smanji ili da se to, pak, trajno dogodi.  Neki od faktora su:

 • Stres; stres je broj jedan problem današnjice i današnjeg, brzog, načina života, a stres je osnovni neprijatelj organizma
 • Polne bolesti;  neke polne bolesti mogu uticati na libido kod žena, smanjivati ga ili ga znatno povećati
 • Trudnoća;  u trudnoći sve zavisi od hormona, ali i od žene do žene, može biti najjači koji ste ikad osetili u životu, a može doći i do potpunog izostanka želje za seksualnim odnosom
 • Strarost; većina starijih ispitanica žali se na probleme sa smanjenim libidom
 • Traume; smanjen libido uočava se i kod žena koje se pretrpele neki vid fizičkog ili psihičkog nasilja
 • Zdravstveni problemi;  neki zdravstveni problemi, poput bolesti karlice, policističnih jajnika, mogu izazvati smanjen libido
 • Postoperativni period; nakon nekih operacija libido može biti smanjen
 • Nakon porođaja; gotovo stoprocentan broj ispitanica se žali na smanjen libido posle porođaja, naročito posle vaginalnog porođaja
 • Psihičko stanje žena može uticati na libido
 • Lekovi; pojedini lekovi, najčešće sedativi, mogu uticati negativno na libido
 • Zavinost od droge ili alkohola; može previše povećati libido, ali može se desiti da i on izostane

Šta uraditi kod smanjenog libida?

Prvo rešenje, koje se predlaže, jeste poseta psihologu ili psihoterapeutu. Psiholog može pomoći da se reši problem.

Naravno, postoje i kapi, ali i drugi preparati, o kojima ćemo Vam više pričati na ovom sajtu, koji mogu rešiti sve vaše probleme sa libidom, a potpuno su bezbedni po organizam.

Iako su potpuno bezbedni, ipak, savetuje se konsultacija sa izabranim ginekologom, naročito ukoliko imate neke zdravstvene probleme.

Kada je pravo vreme za preparate?

Kako ne bi došlo do potpunog izostanka libida, neophodno je u što kraćem roku nabaviti neki lubrikant za vaginu, kako bi se njena vlažnost održala i kako bi seksualni odnos bio bezbolan.

Ukoliko se problem nastavlja danima, predlaže se, uz konsultaciju sa doktorom, pristupiti nekim kapima, koje bi ovaj problem rešile.

Preparati su namenjeni i za žene koje nemaju problem, već žele probati nešto novo.

Naravno, uz konsultaciju sa doktorom, ne bi bilo loše porazgovarati sa partnerom o predstojećim koracima, kako njemu ne bi narušili samopouzdanje.

Vaše zadovoljstvo nam je na prvom mestu!

Објављено
Категоризовано као potencija