Uopšteno o impotenciji

Danas pričamo o jednoj veoma važnoj temi, a tiče se muškaraca svih starosnih dobi. Jedan od najčešćih problema kod zdravlja polnih organa u XXI veku, jeste impotencija. Iz straha od osude drugih ljudi, okoline u kojoj živimo, muškarci sve češće izbegavaju da potraže stručnu pomoć, pa svoj problem kriju iza raznoraznih maski i priča koje, kasnije, mogu dovesti do kraha braka ili emotivne veze. Sa psihološkog aspekta, najčešći uzrok imotencije je stres. Nešto više o impotenciji, lečenju iste i prevenciji pročitaćete u narednim redovima, a na ovom sajtu možete pronaći brojne preparate, koji će rešiti Vaše probleme.

Šta je impotencija?

Impotencija je vrsta obolenja koje se još naziva i seksualna disfunkcija ili erektilna disfunkcija. Predstavlja problem kod kog muškarac ne može da doživi erekciju, ni uz seksualni stimulans. Ovaj problem je najuočljiviji kod muškaraca dobi iznad 60 godina, ali kako se povećala učestalost stresa i među omladinom, ovaj problem je postao ključan i mlađim starosnim dobima.

Impotencija može biti kratkotrajna, koja se dešava nakon neprospavane noći, pijanstva, konzumiranja opijata ili nekih drugih faktora, koji nestaju onog trenutka kada se organizam odmori.

Međutim, postoje dani kada to nije u pitanju i kada problem postaje dublji, tada dolazi do hronične ili perzistentne impotencije.

Šta predstavlja impotenciju?

 Impotencija je skup nelagodnih događaja, kao što su:

 • Smanjen libido; smanjena volja i želja za seksualnim odnosom.
 •  Prerana ejakulacija;  dolazak do ejakulacije pre ulaska u vaginu ili neposredno pred ulazak
 • Poremećaj erekcije;  nemogućnost da doživite erekciju, potpuna ili delimična erektilna disfunkcija
 • Poremećaj doživljavanja orgazma

Uzroci impotencije

Impotencija je obolenje koje može proizići iz drugih obolenja, stanja organizma ili povreda, pri kojima dolazi do oštećenja centralnog nervnog sistema ili oštećena polnih organa.  Prema istraživanjima napravljena je jedna anketa, koja je uzroke impotencije svrstala po procentima:

 • Vaskularne bolesti; oko 33% ispitanika, koji imaju problem sa impotencijom, oboleli su od neke kardio-vaskularne bolesti
 • Diabetes; smatra se da 25% ispitanika boluje od diabetesa
 • Radikalna hirurgija  u karlici; 10%
 • Raznorazne povrede; 8%
 • Lekovi; 8%
 • Droga ili alkohol; 7%
 • Endokrina oboljenja; 6%
 • Multipna skleroza; 3%

Kada je pravo vreme za preparate?

 Prilikom uočavanja prvih problema sa erektilnom disfunkcijom bilo bi poželjno obratiti se izabranom lekaru za pomoć. Međutim, to nije neophodno u prvim danima, jer postoji niz preparata koje možete uzeti na svoju ruku, a koji Vam mogu biti od pomoći. To su najčešće preparati iz redova Kamagra i Macun proizvoda, koji se mogu dobiti i bez recepta.

Važno je da prvo sebi priznate problem, jer je to korak do rešenja.

Kada je pravo vreme za odlazak kod doktora?

Sa odlaskom kod lekara ne morate žureti u prvim danima uočavanja problema. Ukoliko se problem sa erektilnom disfunkcijom ponavlja nekoliko meseci, učestalo, neophodno je da zatražite stručnu pomoć. Takođe, ukoliko preparati za impotenciju nemaju efekat, neophodno je da potražite stručnu pomoć.

Lečenje i prevencija impotencije

Impotencija i erektilnaa disfukcija se danas lako rešavaju, jer je medicina napredovala i postoje brojna sredstva, prilagođena različitim tipovima organizama i različitim problemima.

Najčešći način lečenja i prevencije erektilne disfunkcije je upotreba preparata za impotenciju, kao što su lekovi iz reda Kamagre, Viagra, Macun ili drugi preparati.

Međutim, impotencija se može lečiti i na psihoterapijama, jer je u velikom broju ispitanika stres ili neki psihički problem uzrok erektilne disfunkcije.  Razgovor sa psihologom može pomoći pri rešavanju problema.

Metoda, kojoj se pribegava, kada lekovi nemaju dejstvo, ali ni psihoterapija, jeste hiruško otklanjanje impotencije. To se radi u nadležnoj medicinskoj ustanovi, u pratnji stručnjaka iz oblasti hirurgije.

Šta možete pronaći na našem sajtu?

Na našem sajtu možete pronaći niz preparata koji Vam mogu pomoći da rešite problem, ali možete pronaći i nešto čime ćete pojačati želju Vaše partnerke da ima odnos.

Ostanite sa nama, uplovimo u priču zajedno.

Објављено
Категоризовано као potencija